Alla inlägg under februari 2009

Av Norde - 15 februari 2009 23:33

Har tillbringat min lediga helg i skolan, tro det eller ej.. Vi anmälde oss till att vara med och "gå på djupet då det gäller svensk bildjournalistik" som våra fotolärare uttryckte det.


Vi fick tillgång till alla de 4500 bilder som deltar i fototävlingen Årets bild och blev sedan indelade i olika fokusgrupper för att gå igenom materialet och diskutera kring det ur olika sammanhang. Jag hamnade i jurygruppen så vi skulle utse placering 1-3 inom de tretton olika kategorierna som finns i tävlingen. Tanken är lite att vi skulle funka som en "spökgrupp" och komma med åsikter och synpunkter kring tävlingen och bidragen som sedan kanske kan komma att användas för att vidareutveckla tävlingen. 


Har varit en lång helg med mycket bildtittande med andra ord men har varit intressant och roligt att kika igenom allt också, även om jag faktiskt trodde att kvaliten skulle vara högre rakt igenom.


Om två veckor får vi se hur den riktiga juryn har tänkt när Årets bild kommer att koras.

Av Norde - 15 februari 2009 23:32

För några år sedan kunde man bänka sig i tv-soffan och följa både svenska rallyt och STCC i direktsändning från SVT men vad hände med detta?

Det satsas inte längre på motorsporten av framförallt public service-företagen utan vill man se något idag måste man skaffa sig någon av de betalkanalerna som faktiskt sänder lite. Ta t.ex Eurosport där man nu kan följa det pågående rally-VM:et som går i vårt grannland Norge.

SVT som så sent som förra året direktsände fem omgångar ur STCC har till iår valt att inte göra det. Istället visar de ett sammandrag med motiveringen "STCC är ett evenemang som fungerar bättre som sammandrag hos oss". Men hur kul är det egentligen att bara se sammandrag?

STCC och andra sporter i all ära, men jag saknar att få se bilar susa fram i full fart genom skogarna.. Och det är jag nog inte själv om?

Kanske dags för SVT att skapa en egen sportkanal för att få bättre mångfald mellan de sporter de visar.

Sportbladet har just nu något de kallar för "TV-duellen" där de tar upp just detta. Till det har de även en omröstning med frågeställningen:
"Behövs det mer motorsport i tv?"

Så in på www.sportbladet.se och lägg ett JA nu!

Av Norde - 14 februari 2009 02:52

Såg att ett spelbolag erbjöd 130 210 gånger pengarna på spel på att jorden skulle gå under igår när det var fredagen den 13:e.. Undrar bara hur de skulle göra med utbetalningarna om någon nu trots allt hade satsat och vunnit?


Det här med jordens undergång är det inte första gången man hör. Kommer ni ihåg all hysteri kring vad som skulle hända vid milleniumskiftet? Satt och diskuterade det med Jimmy och Simon en snabbis nu idag och mindes tillbaka hur man kopplade bort strömmen från datorn för att inget skulle hända med den när man gick in i ett nytt årtusende. Och man var nog inte själv om att koppla ur sin dator?


Jaja.. Idag gjorde vi våran muntliga framställning av vårat grupparbete med titeln "Thomas Quick - massmördare eller mytoman?" Gick finfint så man kunde ta helg på ett bra sätt. Efter en sväng på stan med Jimmy och Simon slutade vi hos den siste och tryckte i oss lite kaffe och semla innan man rullade hem till förrådet. Resten av kvällen har spenderats nere hos Åland där det varit filmtittande. Men nu är det nog dags att sova lite snart så man är pigg imorgon när vi ska gå igenom alla bidragen till Årets bild.

Av Norde - 10 februari 2009 10:47

Lördagskvällen blev riktigt skoj! Tack för den allihopa och framförallt systrarna Magnusson!


Nu är man tillbaka i allvaret i Sundsvall igen. Igår satt vi i skolan från två till tio och arbetade med vårat grupparbete som ska vara inlämnat och presenterat på torsdag. Börjar nästan bli klar iaf, ska fortsätta lite idag..


Men först väntar lite trickboardåkning i backarna borta vid våldtäktsstigen. Efter en snabbkoll på termometern inser jag att det gäller att klä sig väl, visar -21 grader nu. Sjuukt kallt!


Måste även passa på att säga att det händer på så mkt mer här uppe än hemma när det gäller musik iaf. Först dyker Danko Jones upp nu i slutet av februari för att i början av mars följas av Lazee och strax därefter Petter. Sen, den 1 maj, rasar hela rocktåget in. Mustasch, Dia Psalma, H.E.A.T och Dead by April kommer och gästar stan. Samma datum är även Promoe här och lirar. Sa nån att det inte händer något i Sundsvall? :P 

Av Norde - 7 februari 2009 17:03

Har varit ute på isen i Mohed hela förmiddagen och fotat när grabbarna åkte och hoppade lite Snowboard efter skoter. Med stelfrusna tår och fingrar slängde jag mig in i en varm dusch innan jag promenerade hem till Sta där man fick en öl placerad i handen direkt man kom in.


Vidare har de lurat i mig salsa som har ne produktbeskrivning som "världens hetaste salsa. Äts med försiktighet" och lite 80% Absint.. Bra grund att stå på ikväll..


Snart åker finklädseln på och sen upp på IP och äter lite mat med födelsedagsbarnen innan allt annat folk ramlar in vid nio. Kaaan bli en rolig kväll det här!

Av Norde - 5 februari 2009 23:20

Valde att ta morgontåget istället så att jag slapp stressa nu ikväll. Istället packade jag väskan och begav mig till Nacksta för att gymma och basta lite med Jimmy. Nästan framme vid gymmet passerar jag en Volvo/Renault-handlare och ser att det är en massa folk i butiken. När jag kommer ännu närmare ser jag en rad med folk som sitter med massa kläder och filtar på sig på stolar utanför butiken och börjar fundera.


På vägen hem efter gympasset stannade vi till och snackade lite med de som satt där. Visade sig att det var 50% rabatt på 6 stycken bilar där under morgondagen så de var ett gäng som hade bänkat sig i kö för att bli först in i butiken när den öppnar klockan 09.00 imorgonbitti. Den som satt först i kön hade suttit sen 13.00 idag och det sjätte paret sen 16.30, lustigt :P 


20 timmar under en filt för att få en bil till halva priset alltså! Själv ska jag sova i en skön säng under ett duntäcke ikväll ;)


Imorrn väntar hemfärd och senare en sväng ner till Gävle för shopping med Sta, Matte och Krille. Måste ha nåt att ha på mig på lördag när systrarna Magnusson har födelsedagsfest med dresscode gala/cocktail. Får se om man lyckas hitta något :P

Av Norde - 5 februari 2009 17:56

Fick tillbaka tentan från förra kursen idag. Kände hur hjärtat började slå extra snabbt när jag fick höra att de hade kommit och jag klev in för att få min. Efter all tentaångest osv som jag hade inför den här tentan kändes det som att resultatet skulle kunna vara vad som helst.


Men lyckades iaf klara den, även om det var på håret! Skönt att veta att man är godkänd i den kursen nu iaf så att man slipper sitta och gruva sig mer..


Största funderingen just nu är om jag ska åka med åtta-tåget hem ikväll eller med åtta-tåget imorgonbitti..? hmmm

Av Norde - 4 februari 2009 12:54

Det där med att plugga och jag verkar inte gå hand i hand.. Har inte tagit tag i det ännu men det kanske beror på att jag inte tycker den här kursen känns så intressant, men men antar att man måste försöka iaf.


Igår var vi iväg och åkte lite trickboard borta i backarna vid våldtäktsstigen, galet vad svårt det ska vara att ha balans! Blev mycket krasher :P

Senare på eftermiddagen kikade Jonny och Sofie förbi en snabbis när de ändå var uppe i Sundsvalltrakterna, trevligt trevligt!


Efter mycket funderingar så blev det film senare framåt kvällen/natten. Filmen för kvällen var 1408, en skräckfilm vi hade blivit nyfikna på efter att ha sett trailern. Och efter att ha sett den nu kan jag säga att trailer var bättre än filmen, trots att den på något sätt har 6,9 i betyg på Imdb. Konstigt!


Har även lovat Åland att länka filmen han och Amanda gjorde i förra veckan:

http://www.youtube.com/watch?v=4C8vZwZJZ5Q

Ovido - Quiz & Flashcards