Alla inlägg den 15 februari 2009

Av Norde - 15 februari 2009 23:33

Har tillbringat min lediga helg i skolan, tro det eller ej.. Vi anmälde oss till att vara med och "gå på djupet då det gäller svensk bildjournalistik" som våra fotolärare uttryckte det.


Vi fick tillgång till alla de 4500 bilder som deltar i fototävlingen Årets bild och blev sedan indelade i olika fokusgrupper för att gå igenom materialet och diskutera kring det ur olika sammanhang. Jag hamnade i jurygruppen så vi skulle utse placering 1-3 inom de tretton olika kategorierna som finns i tävlingen. Tanken är lite att vi skulle funka som en "spökgrupp" och komma med åsikter och synpunkter kring tävlingen och bidragen som sedan kanske kan komma att användas för att vidareutveckla tävlingen. 


Har varit en lång helg med mycket bildtittande med andra ord men har varit intressant och roligt att kika igenom allt också, även om jag faktiskt trodde att kvaliten skulle vara högre rakt igenom.


Om två veckor får vi se hur den riktiga juryn har tänkt när Årets bild kommer att koras.

Av Norde - 15 februari 2009 23:32

För några år sedan kunde man bänka sig i tv-soffan och följa både svenska rallyt och STCC i direktsändning från SVT men vad hände med detta?

Det satsas inte längre på motorsporten av framförallt public service-företagen utan vill man se något idag måste man skaffa sig någon av de betalkanalerna som faktiskt sänder lite. Ta t.ex Eurosport där man nu kan följa det pågående rally-VM:et som går i vårt grannland Norge.

SVT som så sent som förra året direktsände fem omgångar ur STCC har till iår valt att inte göra det. Istället visar de ett sammandrag med motiveringen "STCC är ett evenemang som fungerar bättre som sammandrag hos oss". Men hur kul är det egentligen att bara se sammandrag?

STCC och andra sporter i all ära, men jag saknar att få se bilar susa fram i full fart genom skogarna.. Och det är jag nog inte själv om?

Kanske dags för SVT att skapa en egen sportkanal för att få bättre mångfald mellan de sporter de visar.

Sportbladet har just nu något de kallar för "TV-duellen" där de tar upp just detta. Till det har de även en omröstning med frågeställningen:
"Behövs det mer motorsport i tv?"

Så in på www.sportbladet.se och lägg ett JA nu!

Ovido - Quiz & Flashcards