Alla inlägg den 28 januari 2009

Av Norde - 28 januari 2009 12:12

Läste i gårdagens Aftonbladet om en kvinnlig turist som var på väg söderifrån till Sälenfjällen men kom vilse, pga hennes GPS. Efter elva kilometers bilfärd längs en skoterled körde hon fast och blev ståendes ute i skogen tills räddningen kom när ett gäng skoteråkare passerade och fick loss bilen.


I det här fallet är det nog inte bara GPS:ens fel, för man läre väl iaf inse att man inte kan eller ska åka längs en skoterled för att ta sig till Sälen.. Eller kan man vara så dum?


Historien får mig att minnas en annan Aftonbladetartikel om två norrman som till hundra procent förlitade sig på sin GPS. Den gången var det två killar som först körde in längs en knappt körbar skogsväg och följde den i en kilometer tills GPS:en visade att de skulle svänga vänster. Problemet var bara att där fanns ingen väg, men vad gör väl det tänkte de och svängde. Det slutade med att de fastnade och blev ståendes rakt över ett järnvägsspår och fick tillkalla hjälp. Banverket bröt strömmen och stoppade det tåg som var på väg, en kilometer från platsen..


Ibland kan man ju fråga sig om det ska behövas körkort eller något för att få använda sig utav en GPS som hjälpmedel vid bilkörning, man vet ju aldrig vad man möter för tokar längs vägarna. Nä, tacka vet jag den gamla hederliga kartboken! 

Ovido - Quiz & Flashcards