Alla inlägg den 3 januari 2008

Av Norde - 3 januari 2008 01:56

Suttit och följt en tråd från flashback´s forum nu ikväll. Tråden startades 22:19 av en användare som på nyårsnatten påstog sig ha hackat tv3 men inte fått den uppmärksamhet han/dom ville ha. Aftonbladet  hade istället för att uppmärksamma det intrånget skrívit om en bortsprungen hund vilket gjorde att dessa hackers gav sig på tidningsjätten. I samband med foruminlägget släppte dom ("Vuxna Förbannade Hackers") ett gäng användarnamn och lösenord till dom högre personernas mail på tidningen vilket har fått ett stort antal personer att logga in och använda dessa konton. Ett flertal mail från chefredaktören har gått ut till medarbetarna med sexförslag dels. Har själv sett bildbevis som länkats i tråden. Detta är tex vad dom skrivits:

Från Aftonbladet´s chefredaktör Anders Gedin har gått ut mail till medarbetare som det står så här i:

"Känner för en avsugning efter lunchen. Någon som kan tänka
sig ställe upp?

MVH
Anders Gerdin"


"On Wed, 02 Jan 2008 23:02:35 +0100
"Anders Gerdin" wrote:
>
> Grupprunk på personal toan om 10 min, dom som inte kommer
> får lägre lön och indragen semester."


Printscreen från ett mail som även det skickats från chefredaktörens konto: http://bayimg.com/LaIdGAABL


Nu ligger deras mailserver nere, men kan tänka mig att många hunnit med att ställa till med en hel del i mailväg framför allt.. Intressant att se hur sårbar en så pass stor medial sajt kan vara.. och sen att se att dom inte har bättre lösenord än dom har är ju pinsamt :D haha


Nu ska jag läsa vidare i tråden, inte ens kommit halvvägs...  Även om man inte fattar hälften av vad dom snackar om ibland på forumet när dom skriver i sina konstiga termer så är det ju iaf tydligt att något stort har inträffat då dom har kunnat komma över sån här info.. Detta läre ju nästan kunna räknas som ett av dom större och allvarligare intrången i svensk historia? Speciellt med tanke på det källskydd som finns för tipsare som nu kan ha läckt ut.. 


Olika medier har nu gått ut med detta, men inget från Aftonbladet själva ännu. Ska bli intressant att se vad dom skriver om det.

Exempelvis IDG:

http://www.idg.se/2.1085/1.138671


Flertalet av dom lösenord som dom anställda på aftonbladet hade har även fungerat som lösenord till andra ställen där dom varit aktiva, exempelvis facebook där flera konton blivit hackade.


En länk till en sajt som uppdaterat med det mest väsentlga men även bilder från diverse skärmdumpningar som dykt upp på nätet:

http://rstvideo.com/2008/01/03/aftonbladet-hackade-av-vuxna-forbannade-hackare/

Ovido - Quiz & Flashcards