Alla inlägg under november 2008

Av Norde - 19 november 2008 00:03

Idag körde vi igång med övningen snabba nyheter där vi i gruppen har en varsin huvuduppgift. En är researcher, en är kameraman, en är reporter och en är redigerare. Sen byter vi mellan de olika uppgifterna mellan de nyheterna vi ska hitta under veckan.

Första nyheten drog vi iaf ut på idag. Begav oss till Kulturmagasinet där vinnaren av en arkitettävling för det nya teaterhuset i Sundsvall skulle utses av en jury. Vi var först på plats av olika medier så hann förbereda oss lite iaf innan det började ramla in massa folk. Sammanlagt var där 5 filmkameror, en massa fotografer och journalister och radiofolk som vi fick stå och trängas med för att sedan dra i de folk vi ville ha intervjuer med.


Jag stog som researcher idag så imorgon ska reportern och redigeraren gå igenom materialet och sätta ihop ett inslag av det medan jag tar med mig en reporter för att filma en ny nyhet.

Av Norde - 17 november 2008 23:30

Tog tag i mitt enorma diskberg nu ikväll samtidigt som jag kikade på fotbollsgalan. Kvällens stora kung blev självklart Zlatan som fick gå hem med tre priser. Tre är också siffran för antal år som Zlatan nu har plockat hem Guldbollen, priset till Sveriges bäste fotbollsspelare. En prestation ingen annan tidigare har gjort. Stort!


Sedan har vi ju också kvällens skönaste samt kvällens tråkigaste:

  Det fanns en person på galan som bjöd lite mer på sig själv än alla andra ikväll. En person som verkar vara den inom svenska förbundet som har humor. En Lars-Åke Lagrell. Carina Berg gjorde ett "hemma hos" besök hos denne Lagrell, ett inslag som var riktigt uppskattat från min sida. Vi fick först se Lagrell springa runt i höstlöven och sparka boll iklädd en batmandräkt för att sedan se honom stå i DJ-båset och träna inför sin nya karriär med att vända skivor och dansa med till musiken. För att citera honom själv; DJ Lagge is in the house! 


Kvällens tråkigaste person har vi i en annan person inom fotbollsförbundet nämligen förbundskapten Lars Lagerbäck. Han kom, han sågs, han dissade pressen. Han kunde väl iaf ha bjudit på ett leende? Visserligen var komikern Jörgen Mörnbäcks skämt om honom och flera andra profiler ganska kassa, något som märktes på publiken som knappt fnissade, men ett litet snett leende hade jag trott skulle komma iaf..


Själva galan var väl okej iaf. Kvällens största behållning utöver Zlatan var den störste profilen av de alla, Pelé, som kommit dit för att dela ut pris. 

Av Norde - 16 november 2008 20:54

Fick ett fyllesamtal vid en tre inatt och snackade på en del. Samma person hade nu ikväll sett i telefonlistan att jag fanns med sen inatt så ringde upp för att höra vad som sagt då dennes minne hade försvunnit sen långt tidigare. Efter lite historier hör jag från andra sidan av luren. "ååååh jag orkar inte höra mer. Vi får höras av senare" Klick. Hahaha!

Av Norde - 16 november 2008 17:14

Hade varit skoj att vara hemma i Söderhamn idag. Byn kommer nämligen och gästar Hällåsen och Broberg. Var länge sen man var på match nu och lär väl dröja innan det blir av igen misstänker jag.. Eller finns det något lag här uppåt..? Selånger..?  Känns inte lika lockande som Edsbyn av någon anledning. ;)


Saknar stämningen och glöggen men får väl se fram emot annandagsderbyt mot giffarna istället. Ska klicka mig vidare in på sr nu och försöka få fart på radiosporten så man kan lyssna på matchen iaf.



Av Norde - 16 november 2008 05:28

Går längs en gata och får syn på en dörr som jag öppnar. Precis när jag kliver över tröskeln hör jag hur det plingar till. Men inte ett sånt där vanligt pling som brukar kunna höras när man går in genom en dörr. Stannar upp och funderar på vad det var som lät.. Sakta börjar jag vakna till och inser att allting var en dröm, men vad var det då som plingade och som fick mig att vakna upp ur den? Sträcker mig efter mobilen för att se om den ringde men icke, ser istället att klockan är strax efter åtta vilket innebär att jag sovit över en timme. Måste alltså ha varit dörrklockan som ringde. Slänger på mig kläder och stressar iväg till skolan. Väl där träffar jag de andra i min grupp och med filmkameran och stativet i högsta hugg beger vi oss mot stan för att filma lite klipp till våra direktare(nyhetsinslag).


Väl nere på stan händer något som får mig att skämmas rejält. Ska passera över Navet, som är stadens busstorg, när det händer. Vid just den här tidpunkten är hela navet fyllt av folk som kommit in till stan med alla olika bussar för att ta sig till jobb/skola. Tilläggas ska också att det under natten har fallit underkylt regn så det är blankis längs gatorna. Iaf, ska precis kliva upp på trottoaren där när jag halkar omkull och drar på jättevurpen mitt inför allihopa. Flyger snabbt upp och försöker låtsas som att ingenting har hänt och hoppas att ingen ska ha sett det medan jag skamset glider vidare, haha :D Men man ska väl bjuda på sig själv lite och ge alla andra en rolig start på dagen.


Efter att ha filmat våra klipp tar vi oss tillbaka till skolan och redigerar ihop det innan vi har redovisning av allas direktare. När väl det var klart började helgen! Men det innebar inte att vi gick hem för det, våran grupp stannade istället kvar för att klippa ihop en blooperfilm från alla misstag och omtagningar vi hade gjort under inspelningen av våra direktare. Efter flera timmars klippande blev vi klar med en rolig och skön femminuters film =P


Drog mig hem för att fixa lite mat innan jag tog hojjen och trampade hem till Nilsson-Bengtsson där resten av gänget var och kikade på Idol. Kvällen fortsatte med youtube-race med "gamla back-in-the-days låtar" och senare Minttu-race och dans innan vi började röra oss ner mot stan. Efter en snabbvisit på Kåren drog vi vidare mot Stadshuset. Kvällens DJ där var Frej Larsson, känd från Far och Son, Maskinen, och Slagsmålsklubben. Riktigt skön lirare! Skönt att höra att han körde lite av sina egna låtar mixade jämfört med sist jag var på stadshuset när de hade gäst-dj´s som inte gjorde det.

Hade det riktigt skoj igårkväll iaf!


Idag har det varit väldigt lugnt, vaknade på eftermiddagen och gav mig iväg för att handla lite mat. Hemma igen tog jag min frukost, klockan var då ca fyra, som fick bli en glass. Nån timme senare kom Jimmy och Åland förbi så lagade pizza och bjöd på, vart riktigt gott faktiskt. Resten av kvällen har varit rätt slapp, kikade lite på Madagaskar och var ner och lirade Buzz och Singstar med de andra. Nu snart väntar ett besök hos kudden för att snarka lite.. Naaaajt!


"Just smile and wave boys, smile and wave"


Av Norde - 11 november 2008 15:55

Efter en kort genomgång imorse har vi suttit och redigerat det råmaterial vi filmade idag. Blev klar strax efter lunch (iaf våran grupp, vissa sitter kvar ännu) så eftermiddagen har spenderats hemma hos Cattis. Större delen av tiden hos Cattis har gått åt till att tillsammans med Amanda försöka övertala Cattis om att kila ner på stan för att ställa upp i audition till körslaget men hon är svårövertalad den där katten, synd.. Kanske får ringa hit tv-teamet så de får hämta henne vid dörren ist ;)


Måste även tillägga att jag har fått mig ett medlemskap i den nya online-musik tjänsten Spotify där all musik streamas. Möjligt att man går över till det istället för de andra musikspelarna man har nu istället. Verkar vara en väldigt bra tjänst iaf! Ni andra som vill ha chansen att få Spotify kan kika in på  www.fiestamusic.se och svara rätt på två frågor där så har ni chansen att vinna er ett medlemskap med.

Av Norde - 10 november 2008 23:25

Idag har vi fått börja med ett nytt moment i kursen nämligen rörlig bild. Första uppgiften efter att vi blivit indelade i grupper var att fånga olika sekvenser från en känsla som vi alla i klassen tillsammans skulle bestämma. Känslan blev lugn så efter att ha brainstormat lite gav vi os ut och fångade det ena och det andra. Jag är nöjd då jag fick med mina guppande ankor som jag strävade efter ;D


Såg en tidningsnotis om att radiotjänst kommer att ha granskning och knacka dörr här i Sundsvall till veckan så nu får ni passa er ni som inte har betalt tv-licensen ;) SJälv har man ju ingen tv så jag kan gotta mig på det ;D

Av Norde - 10 november 2008 00:16

Precis när jag skulle åka iväg för att hämta Sta för att sen åka vidare in till stan så hörde jag på radion om en trafikolycka en bit ifrån mig så slängde med mig kameran och åkte dit och fotade lite. Inget allvarligt som tur var.


Vart lite sen iväg men till sist befann vi oss i stan och plockade upp Einar och Matte. De tre vännerna och Einar var fulländade. Sedan styrde vi bilen vidare mot badhuset och klev in och tog oss direkt till vattenruschen. Efter många åk och ett gäng simlängder i bassängen tog vi våra biljetter och gick in i relaxavdelningen där vi vart kvar en timme. Hade hela avdelningen för oss själva med bubbelbad, ångbastu och sköna stolar. Var riktigt skönt och avkopplande. 


Efter ett tag gick jag och Sta iväg för att hämta lite pengar för att köpa något att dricka och när vi kommer tilbaka mot kiosken, som ligger alldeles utanför relaxen, så stannar badvakterna oss. Skämtsamt säger de åt oss att hälsa grabbarna att gymmet ligger på andra sidan. Vi förstog ingenting utan bara kollade på varandra och skrattade med. När vi i nästa sekund vänder oss mot relaxavdelningen ser man genom fönstret hur Matte ligger där inne och gör armhävningar, hahaha :D


Dagen efter spenderades med samma gäng och dessutom Putte. Blev taco- och tv-spelskväll vilket var trevligt =)

Söndagen var jag hemma med familjen då också sis hade kommit hem över helgen. Blev tårta och firande av hennes kommande födelsedag samt farsdag innan jag var tvungen att sätta mig på tåget tillbaka till Sundsvall igen.

Ovido - Quiz & Flashcards