Alla inlägg den 25 juli 2009

Av Norde - 25 juli 2009 16:31

Varje sommar fylls hälsingeskogarna med flera hundra, kanske tusentals utländska bärplockare. I samma takt ökar de anmälda brotten i distriktet. Sedan de första kom hit har lokaltidningen kunnat rapportera om flera incidenter där bärplockare varit inblandade.


Hamnade själv en bit bakom ett gäng bärplockare i en butik igår och på väg till kassan hör jag hur en anställd säger åt en annan anställd att den ena av de hade plockat på sig varor och stoppat i fickan. De stoppade honom utanför kassan och gjorde allt för att få honom att förstå att han måste visa vad han hade i fickan. Men svenska och bulgariska är två språk som inte riktigt är varandra likt och svårigheter med att få honom att förstå uppstod. Eller så var han bara allmänt dum för han visade alla fickor utom den han hade stoppat ner sakerna i.


Bakom mig i kassan hade jag ett gäng andra bärplockare som skrek lite till honom och när jag kom ut på parkeringen hade en av de fått något utbrott så precis när jag ska passera kommer en flaska flygandes framför bilen. Står på bromsen och vips så kommer det en till följd av en chokladkaka. Var bara slänga sig på tutan och ge de "the evil eye". Ska det vara så svårt att sköta sig? Isf är det väl bara hoppa in i era bilar och brumma hem och härja där istället!



Gårdagskvällen slutade med ett besök på Kilafors herrgård där det var räkafton med buffé och grejjer, gott men frågan är om det är värt pengarna? Men det ska väl vara lite exlusivt.
Den här dagen har tillbringats uppe på IP där det först var brännbollsturnering och sen har jag stått som parkeringsvakt på markanden och dirigerat bilar resten av eftermiddagen. Nu väntar en dusch, lite mat och sen hem till Sta innan kvällen fortsätter med sina festligheter.


Rättvik på måndag!

Ovido - Quiz & Flashcards