Alla inlägg under september 2008

Av Norde - 13 september 2008 21:57

Efter att ha vaknat upp efter gårdagen drog vi oss iväg ett gäng till konstgräsplanen som ligger här

intill och lirade fotboll i typ två timmar, skoj och skönt att få röra lite på sig. Därefter bar det av hem och duschade och sen upp till Åland dit också Jimmy kom lite senare. Tacokväll var inplanerad för oss tre så vi satte igång och började laga maten sen var det bara slå sig ner och njuta! Mätta och glada satt vi och snackade ett tag innan vi drog oss bort till Sanna, där tjejerna var, för att äta lite efterrätt. Blev även bestämt att vi skulle dra oss vidare bort mot kåren senare så runt tolv började vi promenera ner mot stan. När vi kom fram var det lååång kö för att komma in, men väl inne var det riktigt skoj och en massa folk. Lyckad sista kväll innan verkligheten drar igång på riktigt!

Av Norde - 12 september 2008 21:55

Sista planerade dagen under nollningen var ägnad åt sittning på kåren. Alla var uppklädda och fina och vi serverades en god trerättersmiddag där huvudrätten var kanongod! Kvällen förgylldes med en massa sång och skoj, fejknollor och fejkfejknollor, en sak som gick het var ”lambo-visan” där man fick stå på stolarna och sjunga medans dom andra hejade på en och avslutningsvis fick man sätta glaset upp och ner mot huvudet och hoppas på att man hade hunnit dricka ur det. Så höll det på hela kvällen. Dessutom fick jag gå upp på scen och ta emot ett pris för bästa utklädnad under temafesten samt hålla ett tacktal innan jag vart uppropad på stolen och fick köra lambo-visan. En annan som fick kliva upp på scenen var Jimmy som blev utsedd till årets nolla och fick ta emot en matta som var ett vandringspris bland dom som fått denna utmärkelsen. Det fanns dock en hållhake med att han fick ta emot den och det var att alla som har fått den måste ha haft sex på den och den får inte tvättas ;) haha. Detta var sista kvällen som nollar så från och med nu är vi fullvärdiga ettor!

Av Norde - 12 september 2008 21:54

Idag fick vi vår första uppgift med kameran. Alla journalister och bildjournalister åkte tillsammans ut till Birsta för att där hitta en varsin nyhet. Vår uppgift bestog i att vi skulle hitta en nyhet, ta en bil och skriva rubrik samt bildtext till denna bilden. Var lite svårt faktiskt att hitta på en nyhet som skulle vara bra. Det slutade med att jag gjorde en bildnyhet om att bilister inte stannar för fotgängare vid obevakade övergångställen. Kul och intressant övning att få göra faktiskt.

Av Norde - 10 september 2008 21:51

Idag var det äntligen dags för temafesten. När vi tidigare blev indelade i faddergrupper fick vi även ett presslegg med ett tema på. Min grupps tema var kända par och den delen av ett känt par jag skulle vara var Wilma i Flinta. Så efter att ha fått hjälp med utklädnaden stog jag där i klackskor, uppklippt klänning, pingisbollshalsband, lite läppstift, och en pompom som peruk. Inledde festen med en liten förluva hos Malin innan vi promenerade vidare ner till Kåren där det var fullt med utklädda folk, var riktigt roligt att se allihopa! Alla grupper fick dessutom göra ett varsitt shownummer och där plockades segern hem av Star Wars-gänget efter en skön liten uppvisning som avslutades med en breakdansande Chewbacca! Bara det lixom =P Att gå hem blev en smärtsam historia.. Det där var nog en av dom få gånger jag någonsin kommer att bära klackskor, vilken

smärta i fötterna. Fick gå barfota halva vägen och sedan bli halvburan av våra faddrar resten av vägen innan vi äntligen kom hem till förrådet och kunde avsluta med en liten efterfest..



Av Norde - 9 september 2008 21:50

Förra tisdagen skulle vi ha haft vinbrännboll men tyvärr regnade det bort och fick skjutas upp till idag istället. Efter en låång promenad uppör en massa trappor var vi uppe på Norra berget och slöt samman alla journalister inför den stora och ärofyllda matchen mot Comittarna. Medans regnade duggade ner lite lätt började vi köra igång vinbrännbollen som gäller att man ska dricka vin vid varje station man stannar på. Var ritkigt skoj och vi lekte hem matchen och försvarade därmed JFS gula färg iår igen. Segeryran efter var enorm! Alla var helt galna och skrek och sjöng för fullt medans vi höjde vår buckla upp mot skyn. Därefter fortsatte festen som vanligt nere på kåren. Roligaste kvällen hittills tror jag.

Av Norde - 8 september 2008 21:50

På dagens schema stog det klasskamp mellan bildjournalisterna och journalisterna. Efter fem lekar hade vi bildjourare ledningen med 3-2 när vi gick in i sista grenen där det gällde att charma Generalerna för att ha chansen att plocka hem Klasskampen 2008. Efter lite planering var det dags för vårat nummer så Jimmy och jag gled in för att byta om medans dom andra satte igång och marscherade in i militärstil och bar iväg med våra generaler i högsitt till ett bord. Därefter kom Jimmy utflygandes i sin gorillakostym med två öl i handen och gav till dom innan han började hoppa runt och dansa på. Sen klev jag ut i klackskor, klänning, lösbröst och peruk och körde en liten charmerande dans för dom och hela numret avslutades med en baklängesvolt från Jimmys sida och segern var bärgad!

Av Norde - 6 september 2008 21:49

Idag var det dags för oss i faddergruppen att bjuda våra tre faddrar på middag. Gruppen träffades nere på stan först där vi inhandlade lite vin och sedan ingredienser till en god lasange. Efter att inköpen var klar passade vi på att gå ner till Selångersån där jag tog ett dopp för att få poäng till ett av gruppens alla olika nollningsuppdrag. Senare på kvällen träffades vi hemma hos Johan ”Batman” i en fin lägenhet och började laga maten. Per och Robin fixade med själva lasangen medans jag och Cattis satt och skar upp lite sallad och dom andra hjälpte till med både det ena och det andra. Så småningom kom så faddrarna förbi och bjöds på ett varsitt glas vin och vitlöksbröd i väntan på maten. Vart en riktigt lyckad och trevlig måltid! Efter att ha smällt maten drog vi oss in till tv:n och kikade Sveriges landskamp som var bedrövlig så vi satte igång med ”lapp-leken” istället som går ut på att alla skriver en massa påståenden som sen läses upp och ges till den personen som man tror förtjänar det som står på lappen. Fick några lappar om man säger så. Riktigt trevlig kväll blev det som som vanligt avslutades på kåren. Natten däremot avslutades hemma hos Åland med efterfest och tacos! Vid halv fyra när vi nyss satt igång Singstar och sjunga hörs dörrklockan ringa och utanför står en Securitasvakt med ett varningsbrev från störningsjouren i handen då nån hade klagat på att vi var för högljudda..

Av Norde - 5 september 2008 02:09

Idag var det dags för övningscaps inför storcapsen. För er som då inte vet vad caps är så är det en liten lek med kapsyler, en grym förfestlek om man vill bli full dessutom! Går ut på att alla först häller en skvätt av sitt dricka i en stor mugg som är i mitten av gruppen som sitter runt den, sen fyller man sina egna mindre glas lite och placerar det runt om muggar sen gäller det bara att kasta kapsyler och försöka träffa dom andras glas och på så vis utmana dom i en duell. Träffade man i storglaset var det bara till att svepa i sig av häxblandningen. Låter kanske inte så skoj men det var det! Efter det körde vi en liten mellanfest hos oss innan vi drog oss vidare till Kåren och härjade.

Ovido - Quiz & Flashcards